Welke kleding draag je bij een peervormig figuur?

Ronde heupen, brede dijen en een volle achterkant zijn de karakteristieken van een peer-vormig figuur. Daarnaast hebben veel vrouwen met deze shape kleine borsten en smalle schouders. Je goed kleden met een peerfiguur kan een echte uitdaging zijn. Het key-word is balans! Met deze tips en trucs creëer je zonder moeite balans in je outfit en zie je er elke dag stralend uit!

Leg de aandacht op je bovenlichaam
Het hoofddoel van een goede outfit bij een peer-vormig figuur is het creëren van balans. Dit doe je door de aandacht van je heupen en dijen af te leiden. Kies voor een top in een felle kleur of print. Dit legt de focus op de bovenkant van je lichaam en laten je schouders en borsten groter lijken.

Besteed aandacht aan de pasvorm
Wijde of strakke kleding? Voor beide opties zijn voor- en nadelen op te noemen. Kies voor tops of jurkjes die je taille en schouders benadrukken en je heupen en dijen bedekken, zoals een wikkeljurk of skaterdress. Kleding met mouwen benadrukt je schouders en creëert meer balans dan een top met dunne bandjes.

Zorg voor de juiste lengte
Met een peer-vormig figuur is het de truc om je heupen te bedekken en je taille te benadrukken. Vermijd tops waarvan de lengte tot je dijen komt of te korte tops zoals crop tops. Kies voor een top met een lengte tussen je heupen en bovenlichaam om het wijdste gedeelte van je heupen te bedekken.

Kies voor een rechte halslijn
Om een goede balans te creëren wil je de aandacht focussen op je schouders en borsten. Een wijde rechte halslijn maakt je schouders visueel breder. Je kunt ook kiezen voor een hartvormige halslijn. Deze halslijn trekt de aandacht naar je borsten en laten ze voller lijken. Strapless tops en jurkjes laten je schouders en borsten ook groter lijken maar kunnen minder comfortabel zijn voor vrouwen met een peer-vormig figuur.

Creëer laagjes
Tops met laagjes laten je bovenlichaam visueel voller lijken. Bouw zelf laagjes door bijvoorbeeld een jurk met een cardigan te dragen. Als de vele laagjes je smalle taille bedekken kun je die terughalen door een dunne riem te dragen. Zo creëer je een fijn zandloper figuur.

Ga voor wijde mouwen
Wijde mouwen laten je armen voller lijken waardoor je heupen en dijen meer in balans komen met je bovenlichaam. Kies bijvoorbeeld voor een jasje of vest met kimono-stijl mouwen. Als je dat niet kunt vinden of als het te uitdagend voor je is kun je ook gaan voor een mooie blazer met opgerolde of gerimpelde mouwen. Dit geeft hetzelfde effect zonder een groot fashion statement.

Kies voor tops met versieringen
Een manier om de aandacht van je onderlichaam af te leiden en de focus te leggen op je bovenlichaam is het dragen van tops met versieringen. Ga voor tops en jurkjes met kraaltjes, strikjes of versieringen rond de halslijn. Dit effect kun je ook creëren door het dragen van een vrolijke sjaal. Ideaal voor in de koude wintermaanden!

Draag het juiste ondergoed
Om je bovenlichaam goed te benadrukken is dragen van het juiste ondergoed cruciaal. Een voorgevormde bh of een push up bh laten je borsten voller lijken en het accentueert je bovenlichaam.

Naast het creëren van balans door je bovenlichaam te accentueren zijn er ook verschillende manieren om je heupen smaller te laten lijken.

Kies voor een goede vorm
Net zoals bij het bovenlichaam wil je ook aan de onderkant balans creëren. Kies voor broeken met een rechte of uitlopende pijp. Vermijd broeken met strakke pijpen, deze benadrukken je heupen en dijen. Draag je graag rokken? Kies dan voor een rok met een lengte tot de knie of enkels. Zorg ervoor dat je rok niet te strak zit, dit trekt de aandacht naar je heupen.

Kies voor donkere kleuren
Donkere kleuren laten je heupen en dijen smaller lijken. Spijkerstof is een optie maar kies voor een donkere wassing en vermijd gebleekte jeans. Variatie in je kledingkast creëer je door te gaan voor broeken en rokken in zwarte, grijze, donkerblauwe of bruine kleuren. Een bonus is dat deze kleuren matchen met vrijwel alle tops!

Probeer verschillende jurken
Het grote voordeel van jurken is dat het zowel je bovenlichaam kan benadrukken en je onderlichaam kan bedekken. Mits je kiest voor de juiste pasvorm! Ga voor een A-lijn jurk of een jurk met een tulp-vormige rok en vermijd jurken die strak rond de heupen zitten. Een extra bonus zijn jurken met een riem rond de taille en mouwen. Deze jurken benadrukken je smalle taille en laten je schouders breder lijken.

Vermijd versieringen rond de heupen en dijen
Broeken met versieringen kunnen er leuk uitzien maar zijn niet altijd de beste keuze voor vrouwen met een peer-vormig figuur. Vermijd glitters, applicaties en kraaltjes rond de heupen. Dit legt de focus op je heupen en dat is precies wat je niet wilt.

Je kunt balans creëren met kledingstukken maar dat kan natuurlijk ook met accessoires! Met de onderstaande tips en trucs leg je met accessoires de focus op de juiste plekken.

Kies voor statement-kettingen
Een dikke, felle ketting rond je nek trekt de aandacht naar je bovenlichaam. Daarnaast laat een statement-ketting je borsten voller lijken waardoor je lichaam meer in proportie lijkt. Je kunt ervoor kiezen om een ketting te dragen in de stijl van een kraag. Op deze manier lijken niet alleen je borsten visueel groter maar ook je schouders lijken breder. Een bonus voor je bovenlichaam!

Draag grote oorbellen
Zijn statement-kettingen niet jouw stijl? Ga dan voor een paar grote oorbellen! Deze trekken de aandacht weg van je heupen. Kies voor kroonluchter-stijl oorbellen voor het beste effect. Let op! Kies voor oorbellen óf een statement-ketting en niet allebei!

De schoenen maken het af!
Geloof het of niet, je schoenen kunnen je outfit maken of breken. Voor vrouwen met een peer-vormig figuur is het de truc om langere benen te creëren. Hierdoor lijken je heupen en dijen visueel meer in proportie met de rest van je lichaam. Kies voor schoenen met een spitse neus of hoge hakken. Hierdoor worden je benen optisch langer. Houd je van een uitsprekende look? Kies dan voor opvallende kleurrijke schoenen. Dit geeft hetzelfde effect als het dragen van een statement-ketting, het trekt de aandacht weg van je heupen en dijen en legt de focus op een smaller deel van je lichaam.